Hopes and misery

Vise i ne znam kako se osjecam. Jedan tren sam potpuno normalna, a vec drugi depresivna i bezvoljna. Kako se priblizava datum povratka u DE tako se povecava i moja depresija. Konacno, 20. 04 imamo ponovo termin u bolnici. Konacno cemo saznati sta je bilo sa nasom bebicom. Ovih dana stalno imam osjecaj da to ima veze sa mojim negativnim RH faktorom i da sam ja razvila antitijela i da su ta antitijela ubila moju bebu. Istrazivala sam to na netu i izgledi za ponovnu normalnu trudnocu i nisu bas dobri. Strah me svega. Sta ako vise nikada ne budem majka? Hiljadu pitanja me muci. Pokusavam da se vratim normalnom zivotu. Cak sam i aplicirala za novi posao. Medjutim pitanje je da li sam spremna opet biti okruzena djecom? Mozda ce mi briga za bebice i djecu umanjiti tugu i depresiju. Mozda budem bolje. Nadanja, nadanja.

5 komentara

  1. Draga Nejla, ija sam izgubila bebu spontani i imala kontrakcije normalno… I tako kad se to sve iz dešavalo dođem ja doktoru i kažem, jesu li kontrakcije doktore normalne u trudnoći i bojim se svake da mi ne dođe spontani u novoj trud noći i doktor mi reče da su normalne pomalo… I ja razmišljam a šta ako bude tako ili ovako i doktor mi reče: SVE JE U BOŽIJIM RUKAMA i Jel? tako znači, pa čemu onda briga i isto tako ti, nisi abortirala Nisi ga ubila, tako da ne zamaraj se šta kod nalazi poku u čista si kod Allaha nisi ga ubila svojim rukama

  2. Aid El-Karni je rekao:
    “Čovječe, ne prizivaj događaje, zar želiš da dijete umre prije nego što se rodi? Zar hoćeš da plod ubereš prije nego što sazrije? Sutra je neizvjesno, nestvarno. Ono ne postoji, nema boje ni okusa. Zašto se onda toliko zaokupljamo njime, bojimo se njegove nesreće i onoga što se treba zbiti? Očekujemo da će ono doći s puno nedaća, a ne znamo šta stoji između nas i sutra i da li ćemo ga doživjeti.”

  3. Sigurna sam da je bol teska ali trebas gledati naprijed. Moj muz i ja smo takodjer u bitci za potomstvo koja nije ni malo lahka. Meni se isto desilo da dvoje nestane prije nego je i postalo a imala sam cak i prvu slicicu.
    Sve se desava sa razlogom, iako mi tesko mozemo odmah shvatiti pouku, medjutim kada sve prodje a proci ce, doci ce i taj neki trenutak kada se budemo osvrnuli nazad i shvatili da je tako jednostavno sve trebalo da bude.
    Zelim ti da se sto prije oporavis i mnogo snage da dalje nastavis jos jaca! <3

Komentariši